العرق الرستو ( اللحمة الباردة )
المقادير
انا جبت عرق فلتو وزنة 2كيلو ونص ودة شكله
جبت 3 فصوص ثوم وقطعتهم بالنص وعملت شقوق فى العرق
وحطيت التوم وحطيت فلفل اسود حب ودى الصور
وبعد كدة جبت الخيط عشان الفة ودا شكله
ودة الشكل النهائي بعد اللف
بعد كدة جبت عصير بصلة وحطيت عليه 3 معالق خل عصير ليمونة
ملح فلفل 3قرنفل مسمار بشرة جوزة الطيب وخلطهم مع بعض بلشكل ده
وغطيته بالبلاستيك الشفاف وحطيته في الخليط ده ليله كامله
في الثلاجه مع التقليب المستمر
وبعدين جبت صاج ولفيته بقصدير وشوحت العرق في ملعقتين سمن ودة شكله
وبعدين حطيت العرق وحطيت الصوص اللي باقي من التتبيله
علية وغلفته بالقصدير وحطيته في الفرن على نار هاديه اخد منى ساعتين ونصف
لحد ما دخلت فية سكين رفيع دخلت بسهوله
وبعد ما طلع من الفرن سيبته يبرد شوية وجبت ورقة قصدير
دهنتها بزبدة ولفيته فيها وحطيته في الثلاجه
وبعد ما طلع من التلاجه قطعته رفيع بسكينه منشار ودة الشكل النهائي له