ام محمد
اهلا وسهلا بك نورت منتداك منتدى ام محمد وحشتنا جدا نتمنى ان تفيدنا وتستفيد مننا واذا كنت ضيف او زائر لما لا تسجل معنا لتفيدنا بمعلوماتك ولك منا كل الحب والتقدير

ام محمد

منتدى الاسرة لكل افراد الاسرة
 
الرئيسيةالبوابةبحـثالتسجيلدخول
منتدى
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» شرح غرز بالصور
السبت نوفمبر 30, 2013 9:36 am من طرف Amina1

» من ترحب بأخت بنت الشهداء
الأربعاء يوليو 17, 2013 2:25 pm من طرف بنت الشهداء

» الجيب شورت
الأربعاء يوليو 10, 2013 9:48 pm من طرف نعمسة

» معرفة رسم الباترونة للجيبة ارجو المساعدة
الخميس فبراير 07, 2013 7:30 pm من طرف جدة زياد

» محل الزهور
السبت نوفمبر 24, 2012 1:13 am من طرف جدة زياد

» جاكت فتحى خليل
الخميس يونيو 14, 2012 10:05 pm من طرف sanaafarrag

» باترون الجاكت وعمل الكوله الكلاسيك
الثلاثاء يونيو 12, 2012 8:16 pm من طرف sanaafarrag

» موسوعة الجونلة (التنورة او الجيب) متجدد
الجمعة مايو 04, 2012 9:38 pm من طرف sanaafarrag

» كيكة البقسماط
الأربعاء أبريل 25, 2012 3:53 pm من طرف ام محمد

التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
جدة زياد
 
ام محمد
 
الداعيه لحب الله ورسوله
 
المستغفرة
 
ويبقى الحب
 
بيرى
 
7atem33
 
ورده اسلام
 
Admin
 
سلسبيل
 
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الصفحة الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 ابحـث
الساعه

Get a Hi5 Clock

شاطر | 
 

 يتزا ...من مطبخى..الشيف ام محمد ( بالصور)تجنن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ام محمد
مديرة عامه
مديرة عامه
avatar

عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 30/05/2009
العمر : 36
المزاج : عال

مُساهمةموضوع: يتزا ...من مطبخى..الشيف ام محمد ( بالصور)تجنن   الأحد يونيو 21, 2009 2:01 pm






بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين



بيتزا على طريقتى ..ام محمد



-مقادير العجين

5 ماج دقيق زى الى فى الصورة

1 ونص ماج ماء دافىء من نفس الماج

2 ملعقة كبيرة خميرة فورية او باكت صغير







للتخمير :

نص كوب ماء دافيء

مع ملعقة كبيرة سكر

والخميرة وتقلب وتغطى وتترك لتتخمر لمدة نصف ساعة







ودا شكلها بعد التخمير







ضعى الخميرة على الدقيق









اعجنى الدقيق معاه ملعقة صغيرة ملح والماء و الخميرة بهذا الشكل

بعد العجن دا الشكل للعجينة القبل النهائى









ضعى العجينة على الرخامة الى بتشتغلى عليها و افرديها للامام ولميها افرديها ولميها

حتى يصير ملمسها ناعم

ضعى ملعقتين كبار زيت فى وعاء العجن

ضعى عليها العجينة







غطى العجينة واتركيها تتخمر لمدة ساعتين او حتى تضاعف حجمها







دا شكلها بعد التخمير









قطعيها على 3 قطع على حسب حجم الصوانى

افردى العجينة بالنشابة









ضعى العجينة فى الصينية وسويها باديكى على شكل الصينية









جهزى الحشوة ومقاديرها الاساسية هى

4 حبات طماطم

1 حبة فلفل اخضر بس لقيت عندى احمر فا عملته

زيتون اسود حسب الرغبة

1 بصلة كبيرة

جبنة موتزاريلا

علبة صلصة









ح تقطعيهم كدا











والمقادير المتغيرة :

لحمة مفرومة عصاج



2 علبة تونه او حسب حجم البيتزاية و كميتها

او اى حشوات تانية اى حاجة ممكن

وضعى عليها الحشو ولازم يكون الفرن سخن جدا جدا من قبل بربع ساعة على اعلى درجة عندك وبالهنا

واترككم مع الخطوات بالصور







دى مشكل اللحوم

















دى للتونة











دى حطيت الحشو خلاص والجبنة









ومستعدة للتسويه

مستعديييين

تررررررااااا

بعد التسويه وهى لسه طالعة من الفرن







ح اقطع باه واكل تاخدى حته ؟؟

اممممممممممممممممممممم تجنن لازم تجربوها










ودى بعد التقطيع ممممممممممم








مين ح ترد على اول واحدة وتاخد اول قطعة ؟؟؟

وبالف هنا وشفا




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الداعيه لحب الله ورسوله
مشرفة القسم الاسلامى
مشرفة القسم الاسلامى
avatar

عدد المساهمات : 270
تاريخ التسجيل : 03/06/2009
العمر : 51
المزاج : راضية والحمد لله

مُساهمةموضوع: رد: يتزا ...من مطبخى..الشيف ام محمد ( بالصور)تجنن   الأحد يونيو 21, 2009 7:15 pm

انا بعشقها خليها قطعتين علشان

وردة معايا بعدين تزعل
ايه الجمال ده
انت باين عليك شاطرة لي قريبة لي أستاذه بالحلويات
تأكلي من يدها أحلي تورتات
شكلنا هانجرب الكلام الرائع ده
تسلم أيديكي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
يتزا ...من مطبخى..الشيف ام محمد ( بالصور)تجنن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ام محمد :: منتدى طبخ ام محمد :: المعجنات-
انتقل الى: